INFORMÁCIE PRE ZÁKAZNÍKOV » OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV
OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Ochrana osobných údajov

Vážení zákazníci,

Od 25.05.2018 nadobúdla účinnosť nová európska legislatíva zameraná na ochranu osobných údajov  pod skratkou GDPR (General Data Protection Regulation EU 2016/679) a súvisiaci zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov, ktoré Vám zaručujú väčšiu kontrolu nad Vašimi osobnými údajmi a zvyšujú transparentnosť ich spracúvania. V súlade s týmito predpismi sme aktualizovali pravidlá ochrany osobných údajov.

 E-shop had-system.sk, ktorého prevádzkovateľom je  Marek Hadalský – HAD-SYSTEM , so sídlom: Banícka 52/9, 08005 Prešov, IČO: 36903701, sa stará o ochranu Vašich osobných údajov, ktoré spracúva v súlade s platnou legislatívou, v zmysle ktorej je prevádzkovateľom. V nasledujúcom texte nájdete  informácie o tom, ako nakladáme s Vašimi osobnými údajmi, aké máte práva a ako nás môžete kontaktovať.

 
1.    NA AKÝ ÚČEL A AKÉ OSOBNé ÚDAJE SPRAC´VAME.


    Pri nákupe v e-shope spracúvame osobné údaje potrebné na vybavenie objednávky a odoslanie tovaru, a to:

oslovenie, meno a priezvisko

doručovacia a fakturačná adresa

telefonický kontakt

e-mailová adresa

platobné údaje


    Keď nás kontaktujete spracúvame osobné údaje obsiahnuté vo Vašom konte po overení Vašej totožnosti na základe údajov, ktoré nám poskytnete, a to za účelom podpory zákazníka. 
  
2.    NA AKOM ZÁKLADE A AKO DLHO SPRACÚVAME OSOBNÉ ÚDAJE

Vaše osobné údaje spracúvame na základe:
•        zákona,
•        zmluvy resp. opatrení pred uzavretím zmluvy,
•        ochrany našich oprávnených záujmov,
•        Vášho súhlasu.

 
     Osobné údaje spracúvame najmä na základe zmluvy, ktorú uzatvárame so zákazníkom. V prípade neposkytnutia osobných údajov potrebných na vybavenie objednávky a doručenie tovaru nemôžeme uzavrieť zmluvu na diaľku.
 
     Osobné údaje, ktoré nám poskytnete v rámci podpory zákazníka online alebo telefonicky spracúvame po dobu nevyhnutnú na vybavenie Vašej požiadavky, v prípade reklamácie môžu byť použité ako dôkaz jej riadneho vybavenia.   

     Vaše osobné údaje máte kedykoľvek pod kontrolou a môžete ich aktualizovať po prihlásení sa do Vášho konta zadaním prihlasovacieho mena a hesla v zákazníckej sekcii. Konto je aktívne pokiaľ si ho nezrušíte pre uľahčenie Vášho budúceho nákupu. Osobné údaje, získané na základe uzavretia kúpnej zmluvy sú vymazané po uplynutí 3 rokov od ukončenia zmluvného vzťahu.  




  1. KTO MÁ PRÍSTUP K VAŠIM OSOBNÝM ÚDAJOM

         Vaše osobné údaje spracúvajú zamestnanci v rozsahu zodpovedajúcemu ich pracovnej pozícii v súlade s bezpečnostnými štandardmi a predpismi o ochrane osobných údajov.

         Pri svojej činnosti využívame služby zmluvných partnerov v oblasti účtovníctva, technickej podpory webovej stránky a výpočtovej techniky a doručovania tovaru zákazníkovi, pri ktorých dochádza k obmedzenému spracovaniu Vašich osobných údajov týmito subjektmi v rozsahu nevyhnutnom na poskytnutie služby. Našich zmluvných partnerov si vyberáme s dôrazom na ich spoľahlivosť a poskytnutie dostatočných záruk v podobe primeraných technických a organizačných opatrení tak, aby spracúvanie Vašich osobných údajov spĺňalo požiadavky zákona a bola zabezpečená ochrana Vašich práv.

     
    4.    SÚBORY COOKIES

Na naších stránkach  had-system.sksúbory cookie nevyužívame.


5.   AKÉ SÚ VAŠE PRÁVA PRI SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV

Podľa Nariadenia (EU) 2016/679 (známeho pod skr. GDPR) a zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov máte tieto práva, pokiaľ ide o Vaše osobné údaje:

    Právo na prístup k osobným údajom, a to konkrétne, právo žiadať od nás potvrdenie o tom, či spracúvame Vaše OÚ vrátane informácie o  ich kategóriách, o účele spracúvania, komu ich poskytujeme a o dobe uchovávania alebo kritériách jej určenia.
    Právo na bezodkladnú opravu nesprávnych  a doplnenie neúplných osobných údajov.
    Právo získať osobné údaje spracúvané automaticky na základe Vášho súhlasu alebo plnenia zmluvy, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte za predpokladu, že je to technicky možné.
    V prípadoch, kedy spracúvame Vaše osobné údaje na právnom základe oprávneného záujmu  máte právo namietať toto spracúvanie z dôvodu Vašej konkrétnej situácie. Vaše osobné údaje v takom prípade nesmieme spracúvať kým nepreukážeme dôvody na uplatnenie právneho nároku alebo  prevahu našich oprávnených záujmov nad Vašimi právami a oprávnenými záujmami.      
    Právo na obmedzenie spracúvania OÚ počas doby, kedy overujeme ich správnosť/ ak namietate výmaz v prípade nezákonného spracúvania/ich nepotrebujeme na daný účel, ale potrebujete ich na uplatnenie právneho nároku/ ak namietate ich spracúvanie podľa §27 ods. 1 zákona o ochrane osobných údajov, a to až do overenia či oprávnený záujem na našej strane prevažuje nad Vašimi právami alebo oprávnenými záujmami. V prípade uplatnenia tohto práva a ak nejde o uplatnenie právneho nároku, ochranu osôb, dôvody verejného záujmu alebo spracúvanie s Vaším súhlasom, obmedzíme spracovanie OÚ na ich uchovávanie.  
    Právo na vymazanie nepotrebných osobných údajov nezákonne spracúvaných osobných údajov spracúvaných na účely priameho marketingu po odvolaní súhlasu na spracovanie, ak neexistuje iný právny základ spracúvania; toto právo sa neuplatňuje pri údajoch spracúvaných pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, spracúvaných na účel archivácie, vedecký/štatistický účel, historický výskum, na uplatnenie práva na slobodu prejavu a práva na informácie, na preukazovanie a uplatňovanie právnych nárokov,
    Právo obrátiť sa so sťažnosťou na Úrad pre ochranu osobných údajov, Hraničná 12, Bratislava

 
Za účelom uplatnenia Vašich práv nás môžete kontaktovať:

telefonicky: +421905503430

e-mailom: had-system@had-system.sk

 
Váš podnet vybavíme bez zbytočného odkladu, najneskôr do 1 (jedného) mesiaca od jeho doručenia. V odôvodnených prípadoch možno túto lehotu predĺžiť o ďalšie 2 (dva) mesiace, o čom Vás budeme informovať. V prípade zjavne neopodstatnených alebo neprimeraných žiadostí, najmä pre ich opakujúcu sa povahu, môžeme požadovať primeraný poplatok pokrývajúci naše administratívne náklady na vybavenie alebo môžeme odmietnuť konať.